07
Cze
Chili – smaczna, pikantna, sycąca potrawa mięsno warzywna
- 30-45min.
- Łatwe
- 0 Komentarzy
- Dania Mięsne
Składniki
- 70 dkg. mięsa mielonego
- 2 puszki pomidorów bez skórki
- 2 puszki fasoli czerwonej
- 2 papryki (użyłam czerwonej i żółtej)
- 3-4 ząbki czosnku
- 2 cebule
- 50 dkg. pieczarek
- 1/4 szklanki keczupu
- maggi w płynie
- sól, pieprz do smaku
- 1 łyżeczka przyprawy Chili
- kilka łyżek oleju
Sposób przygotowania
- Mięso mielone wysmażyć. Pieczarki oczyścić, pokroić w pół plastry, cebulę w kostkę. Pieczarki, cebulę i paprykę udusić na oleju, dodać do wysmażonego mięsa, wszystko razem chwilę podsmażyć, dodać pomidory razem z sokiem, dusić do całkowitego rozgotowania się pomidorów, dodać keczup, odsączoną fasolę z puszki, doprawić maggi, pieprzem, solą i chili, dodać pokrojony czosnek, chwilę gotować. Podawać z pieczywem lub grzankami.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab