10

Maj

Domowy baton orzechowy

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Domowy batonik na ciasteczkowym spodzie z dużą ilością orzechów i innych bakalii, bardzo smaczna przekąska nie tylko dla dzieci ;)

baton-1

Składniki

  • 2 szkl. zmielonych ciastek owsianych
  • 1/2 szkl. roztopionego masła
  • 150g czekolady mlecznej
  • 1/2 szkl. rodzynek
  • 1 szkl. pokrojonych orzechów (włoskie, laskowe, ziemne, migdały)
  • 1 szkl.wiórek kokosowych
  • puszka mleka skondensowanego słodzonego

Sposób przygotowania

  1. Do zmielonych ciastek dodać masło, wymieszać.
  2. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciastka, wyrównać i dobrze docisnąć używając szklanki
  3. Czekoladę pokroić na mniejsze kawałki, rozłożyć na ciastka następnie rodzynki, wiórka kokosowe i orzechy całość zalać mlekiem
  4. Piekarnik nagrzać do 175*C, piec około 30 minut.

Rady

Jeśli chcemy mniej słodki baton czekoladę mleczną możemy zastąpić czekoladą gorzką

baton-2baton-3

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab