15

Lut

Bitki schabowe

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Szybko, prosto, smacznie…

bitki-1

Składniki

  • 1 kg schabu
  • duża cebula
  • papryka czerwona
  • ogórek kiszony
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • 4 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, maggi w płynie do smaku
  • 2 łyżki mąki
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Schab pokroić tak, jak na kotlety , rozbić, posypać solą i pieprzem
  2. Na patelni rozgrzać olej , obsmażać mięso z każdej strony na złoto – brązowy kolor , przełożyć do naczynia w którym będziemy dusić mięso
  3. Na tej samej patelni podsmażyć pokrojoną w pióra cebulę , dodać do mięsa , całość zalać wodą ,dodać ziele i liść laurowy, dusić pod przykryciem około 30 minut , po tym czasie dodać pokrojoną w kostkę paprykę dusić do miękkości
  4. Ogórka pokroić w kostkę i razem z drobno pokrojonym czosnkiem dodać do sosu , mąkę dokładnie wymieszać w niewielkiej ilości wody mieszając wlać do gotującego się sosu , całość gotować jeszcze około 2-3 minuty , w razie potrzeby dosmaczyć

bitki-4 bitki-3 bitki-2

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab