15
Lut
Bitki schabowe
Szybko, prosto, smacznie…
Składniki
- 1 kg schabu
- duża cebula
- papryka czerwona
- ogórek kiszony
- ziele angielskie
- liść laurowy
- 4 ząbki czosnku
- sól, pieprz, maggi w płynie do smaku
- 2 łyżki mąki
- olej do smażenia
Sposób przygotowania
- Schab pokroić tak, jak na kotlety , rozbić, posypać solą i pieprzem
- Na patelni rozgrzać olej , obsmażać mięso z każdej strony na złoto – brązowy kolor , przełożyć do naczynia w którym będziemy dusić mięso
- Na tej samej patelni podsmażyć pokrojoną w pióra cebulę , dodać do mięsa , całość zalać wodą ,dodać ziele i liść laurowy, dusić pod przykryciem około 30 minut , po tym czasie dodać pokrojoną w kostkę paprykę dusić do miękkości
- Ogórka pokroić w kostkę i razem z drobno pokrojonym czosnkiem dodać do sosu , mąkę dokładnie wymieszać w niewielkiej ilości wody mieszając wlać do gotującego się sosu , całość gotować jeszcze około 2-3 minuty , w razie potrzeby dosmaczyć
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab