17

Wrz

Cytrynowy deser

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Puszysty, nie za słodki, szybki do zrobienia deser z serka mascarpone, bitej śmietany o cytrynowym smaku.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Składniki

  • 25 dkg. serka mascarpone
  • 0,5l śmietany 30%
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 3 łyżki cukru kryształu
  • 1 łyżeczka wanilii
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • galaretka cytrynowa
  • sok z jednej cytryny
  • 0,5 szklanki gorącej wody
  • Biszkopty okrągłe (około 15 sztuk)
  • Duża kiść winogron ciemnych
  • 2 galaretki cytrynowe

Sposób przygotowania

  1. Galaretkę, cukier kryształ, żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, podgrzewać aż do całkowitego rozpuszczenia się galaretki i cukru, wystudzić. Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem i sokiem z cytryny, dodać wystudzoną galaretkę. Śmietanę ubić z wanilią delikatnie wymieszać z serkiem, masę przelać do tortownicy wyłożonej biszkoptami, włożyć do lodówki do stężenia, na wierzch ułożyć winogrono, galaretki rozpuścić w 3,5 szklanki wrzątku. Wierzch deseru zalać tężejącymi galaretkami.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab