09
Kwi
Dania mięsne – ziemniaki nadziewane mięsem mielonym
- 90min.
- Łatwe
- 0 Komentarzy
- Dania Mięsne
Szybkie jednogarnkowe danie
Składniki
- 10 ziemniaków
- 0,5 kg. mięsa mielonego
- 3 ząbki czosnku
- czerstwa bułka i mleko do namaczania
- sól , pieprz do smaku
- cebula
- mała marchewka
- 1 kostka rosołowa
Sposób przygotowania
- Ziemniaki obrać, małą łyżeczką wydrążyć środki. Mięso mielone przygotować tak jak na kotlety. Do otworków w ziemniakach nałożyć przygotowane mięso. Wydrążone części ziemniaków pokroić na mniejsze kawałki, dodać pokrojoną marchewkę i cebulę, wymieszać z 3 łyżkami oliwy i włożyć do garnka, na to ułożyć faszerowane ziemniaki.
- W szklance wrzątku rozpuścić kostkę rosołową i zalać przygotowaną potrawę, przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu ok. godziny, nie dopuścić do całkowitego odparowania, w razie potrzeby podlać wodą. Podawać z rożnymi surówkami.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab