09

Kwi

Dania mięsne – ziemniaki nadziewane mięsem mielonym

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Szybkie jednogarnkowe danie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Składniki

  • 10 ziemniaków
  • 0,5 kg. mięsa mielonego
  • 3 ząbki czosnku
  • czerstwa bułka i mleko do namaczania
  • sól , pieprz do smaku
  • cebula
  • mała marchewka
  • 1 kostka rosołowa

Sposób przygotowania

  1. Ziemniaki obrać, małą łyżeczką wydrążyć środki. Mięso mielone przygotować tak jak na kotlety. Do otworków w ziemniakach nałożyć przygotowane mięso. Wydrążone części ziemniaków pokroić na mniejsze kawałki, dodać pokrojoną marchewkę i cebulę, wymieszać z 3 łyżkami oliwy i włożyć do garnka, na to ułożyć faszerowane ziemniaki.
  2. W szklance wrzątku rozpuścić kostkę rosołową i zalać przygotowaną potrawę, przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu ok. godziny, nie dopuścić do całkowitego odparowania, w razie potrzeby podlać wodą. Podawać z rożnymi surówkami.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab