29

Maj

Deser z ciasta francuskiego

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Szybko i smacznie.

francuskie-1

Składniki

  • 2 op ciasta francuskiego
  • 500g serka mascarpone
  • 1,5 szkl śmietany 36%
  • 1 szkl cukru pudru
  • 1 łyżeczka wanilii
  • sok z połowy cytryny
  • 5 łyżeczek żelatyny
  • kieliszek ajerkoniaku
  • 600g truskawek

Sposób przygotowania

  1. Piekarnik rozgrzać do 190*C, jeden płat ciasta upiec w całości, drugi pokroić na równe prostokąty/kwadraty, upiec.
  2. Do serka dodać sok z cytryny, wanilie, ajerkoniak, cukier puder zmiksować, żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl wrzątku, przestudzić, dodać do serka cały czas ucierając, śmietanę ubić, wymieszać z serkiem.
  3. Masę wyłożyć na cały płat ciasta, wcisnąć oczyszczone i pokrojone truskawki, wyrównać, ułożyć upieczone kwadraciki, całość możemy posypać cukrem pudrem.

francuskie-2 francuskie-6 francuskie-5 francuskie-4 francuskie-3

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab