29
Maj
Deser z ciasta francuskiego
Szybko i smacznie.
Składniki
- 2 op ciasta francuskiego
- 500g serka mascarpone
- 1,5 szkl śmietany 36%
- 1 szkl cukru pudru
- 1 łyżeczka wanilii
- sok z połowy cytryny
- 5 łyżeczek żelatyny
- kieliszek ajerkoniaku
- 600g truskawek
Sposób przygotowania
- Piekarnik rozgrzać do 190*C, jeden płat ciasta upiec w całości, drugi pokroić na równe prostokąty/kwadraty, upiec.
- Do serka dodać sok z cytryny, wanilie, ajerkoniak, cukier puder zmiksować, żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl wrzątku, przestudzić, dodać do serka cały czas ucierając, śmietanę ubić, wymieszać z serkiem.
- Masę wyłożyć na cały płat ciasta, wcisnąć oczyszczone i pokrojone truskawki, wyrównać, ułożyć upieczone kwadraciki, całość możemy posypać cukrem pudrem.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab