14

Mar

Domowy baton piankowy

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Słodziutki, wykonany w pięć minut batonik z płatków kukurydzianych i pianek, polany czekoladą i posypany orzechami to, taka mała słodkość do popołudniowej kawy ;)

ciastko-1

Składniki

  • 200 g pianek Marshmallow ( najlepsze są waniliowe )
  • 200 g płatków kukurydzianych Corn Flakes
  • 70g masła
  • 50 g czekolady gorzkiej lub mlecznej
  • 50 g czekolady białej
  • garść orzeszków ziemnych
  • 2 łyżki mleka

Sposób przygotowania

  1. Masło rozpuścić, dodać pianki cały czas mieszać aż pianki się rozpuszczą.
  2. Do rozpuszczonych pianek dodać płatki kukurydziane , dokładnie wymieszać
  3. Tortownicę wysmarować olejem , przełożyć płatki , mocno dociskając wyrównać najlepiej za pomocą dłoni natartej olejem , odstawić do całkowitego wystudzenia
  4. Czekolady połamać na mniejsze kawałki , rozpuścić każdą osobno w kąpieli wodnej z dodatkiem łyżki mleka , orzechy pokroić
  5. Zastygnięty batonik pokroić na dowolne kształty , polać czekoladą i posypać orzechami

ciastko-2 ciastko-7 ciastko-6 ciastko-5 ciastko-4 ciastko-3

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab