14
Mar
Domowy baton piankowy
Słodziutki, wykonany w pięć minut batonik z płatków kukurydzianych i pianek, polany czekoladą i posypany orzechami to, taka mała słodkość do popołudniowej kawy ;)
Składniki
- 200 g pianek Marshmallow ( najlepsze są waniliowe )
- 200 g płatków kukurydzianych Corn Flakes
- 70g masła
- 50 g czekolady gorzkiej lub mlecznej
- 50 g czekolady białej
- garść orzeszków ziemnych
- 2 łyżki mleka
Sposób przygotowania
- Masło rozpuścić, dodać pianki cały czas mieszać aż pianki się rozpuszczą.
- Do rozpuszczonych pianek dodać płatki kukurydziane , dokładnie wymieszać
- Tortownicę wysmarować olejem , przełożyć płatki , mocno dociskając wyrównać najlepiej za pomocą dłoni natartej olejem , odstawić do całkowitego wystudzenia
- Czekolady połamać na mniejsze kawałki , rozpuścić każdą osobno w kąpieli wodnej z dodatkiem łyżki mleka , orzechy pokroić
- Zastygnięty batonik pokroić na dowolne kształty , polać czekoladą i posypać orzechami
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab