06

Lis

Prosta surówka z pekinki

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Prosta, szybka i tania surówka z kapusty pekińskiej, smaczny dodatek do mięs, sosów i drugich dań.

surowka-1

Składniki

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1 duża marchewka
  • 1 cebula
  • pęczek koperku
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 1 łyżka keczupu
  • 1 łyżka maggi w płynie
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  1. Kapustę oczyścić, pokroić, przełożyć na sito, dokładnie wypłukać, pozostawić do osuszenia.
  2. Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej, cebulę pokroić w kostkę, koperek drobno posiekać. Startą marchew, pokrojoną cebulę i koperek dodać do kapusty.
  3. Majonez, keczup, maggi, wymieszać. Dodać do przygotowanych warzyw, dokładnie wymieszać, doprawić pieprzem, w razie potrzeby dosolić.

surowka-2surowka-3

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab