06
Lis
Prosta surówka z pekinki
Prosta, szybka i tania surówka z kapusty pekińskiej, smaczny dodatek do mięs, sosów i drugich dań.
Składniki
- 1/2 kapusty pekińskiej
- 1 duża marchewka
- 1 cebula
- pęczek koperku
- 3-4 łyżki majonezu
- 1 łyżka keczupu
- 1 łyżka maggi w płynie
- sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania
- Kapustę oczyścić, pokroić, przełożyć na sito, dokładnie wypłukać, pozostawić do osuszenia.
- Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej, cebulę pokroić w kostkę, koperek drobno posiekać. Startą marchew, pokrojoną cebulę i koperek dodać do kapusty.
- Majonez, keczup, maggi, wymieszać. Dodać do przygotowanych warzyw, dokładnie wymieszać, doprawić pieprzem, w razie potrzeby dosolić.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab