31
Mar
Pychotka
Kruche placki, beza, orzechy, migdały i pyszny krem.
Kruche ciasto:
- 300g masła lub margaryny
- 600g mąki
- 6 żółtek
- 3 łyżki kwaśnej śmietany
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki cukru pudru
- cukier waniliowy
Piana:
- 6 białek
- 200g orzechów włoskich
- 100g płatków migdałowych
- 150g cukru pudru
- Powidła śliwkowe
Masa:
- 300g masła
- 2,5 szkl mleka
- 250g cukru pudru
- 5 żółtek
- 4 łyżki mąki pszennej
- 4 łyżki maki ziemniaczanej
- cukier waniliowy
Sposób przygotowania przepisu:
- Ciasto: Mąkę posiekać z tłuszczem, dodać proszek do pieczenia, cukier puder i waniliowy, żółtka, śmietanę , wyrobić kruche ciasto. Schłodzić. Podzielić na 3 części.
- Jedną część ciasta rozwałkować , wyłożyć do formy, posmarować powidłami.
Składniki na pianę podzielić na 3 części. Białka ubić z cukrem pudrem i waniliowym, wyłożyć na ciasto, posypać posiekanymi orzechami. Piec około 30 minut w 180*C. - Tak samo wykonać pozostałe 2 ciasta, na ostatnie zamiast orzechów posypać płatki migdałowe.
- Masa: Z podanych składników ugotować budyń, wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i waniliowym, dodawać wystudzony budyń. Masę podzielić na 2 części, przełożyć placki.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
vividlab