20

Maj

Tort marchewkowy z masą z serka philadelphia

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Marchewkowy torcik – pyszne, puszyste, wilgotne, bardzo aromatyczne z dużą ilością bakali ciacho :))

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Składniki

  • 2 szkl. mąki
  • 1 szkl. cukru
  • 4 jajka
  • 1szklanka oleju
  • 3 szklanki marchewki startej na małych oczkach
  • 2 łyżeczki sody
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1/2 łyżeczki mielonych goździków
  • 1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 szklanki pokrojonych orzechów włoskich
  • 1/2 szklanki rodzynek
  • 1 szklanka pokrojonego w kostkę ananasa z puszki

Masa

  • 25 dkg. serka philadelphia
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1/3 szklanki miękkiego masła
  • sok i skórka z jednej pomarańczy

Sposób przygotowania

  1. Mąkę, sodę, proszek do pieczenia, sól, gałkę muszkatołową, ziele angielskie, goździki, cynamon wsypać do jednego naczynia i wymieszać. W drugim naczyniu ubić jaja z cukrem na puch, wlać olej chwilę ubijać, do masy jajecznej wsypać suche składniki dobrze wymieszać dodać startą marchewkę, rodzynki, ananasy i orzechy, wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części i upiec dwa placki w tortownicy o średnicy 23 cm. Piec w temp. 180*C około 45 minut.
  2. MASA: Masło utrzeć z cukrem, dodać serek, sok i skórkę otartą z pomarańczy. Połową masy przełożyć placki a drugą posmarować wierzch i boki tortu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab